Океански зарган със зеленчуци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6965252 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви една лесна и бърза рецепта за приготвяне на риба”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ 

1 кг океански зарган

2 моркова

1 тиквичка

1-2 глави лук

сокът на 1 лимон

сол, черен пипер, зехтин или олио, зелени подправки по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме рибата и зеленчуците. Нарязваме морковите и тиквичката на пръчици, а лука и чушките - на тънки шайби.

Намазваме с малко мазнина хартия за печене, с която сме застлали тава. Разпределяме отгоре по-голямата част от зеленчуците и слагаме върху тях рибата.

Подправяме със сол и черен пипер и поръсваме с останалите зеленчуци и зелени подправки по избор. Аз използвах салвия и лилав босилек. Поливаме със струйка олио или зехтин и с лимоновия сок.

Загръщаме рибата с хартията, без да я прихващаме плътно, и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на