Вкуснотийка, която да хапвате с приятели
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за парти кюфтенца, които правя предимно през сезоните, когато може да се готви и хапва на открито”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 кг кайма (смес от телешко и свинско)
2 глави кромид лук
5-6 скилидки чесън
1 филия сух хляб
1 връзка магданоз
2 яйца
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Омесваме много добре каймата с дребно нарязания лук, чесъна, яйцата и филията хляб, която предварително сме накиснали във вода и отцедили. Подправяме я, като добавяме и нарязания магданоз.
Оставяме я на студено за 1-2 часа. С мокри ръце оформяме около 50-60 кръгли кюфтенца.
Наливаме в дълбока касерола около 250 мл олио, сгорещяваме го и пържим по 9-10 кюфтенца наведнъж.
Изваждаме ги и ги подреждаме върху кухненска хартия. Ако ще ги сервираме на парти, аранжираме със сезонни зеленчуци, маслини и др.