Бутерки с праскови

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6983003 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Освен сладоледи любими летни десерти са тези, които се приготвят бързо и не изискват часове чакане пред фурната. Бутерките може да приготвите сутринта за закуска преди плаж или да ги опаковате за следобед”, пише ни Ирина Андреева.

ПРОДУКТИ 

400 г бутертесто

2-3 праскови

4 с.л. конфитюр от кайсии

1 шепа суров шамфъстък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме и подсушаваме прасковите. Нарязваме ги на тънки полумесеци. Разточваме леко тестото. Изрязваме неравностите отстрани и оформяме от него 8 правоъгълника.

Покриваме с хартия за печене плитка голяма тава. Подреждаме тестените форми на разстояние една от друга. Леко ги натискаме по средата и внимателно правим прорези на около 1 см дълбочина.

Подреждаме по 4-5 резена от прасковите с леко застъпване. Загряваме конфитюра и с домакинска четка мажем с него плодовете отгоре.

Печем бутерките в загрята на 190 градуса фурна до зачервяване на тестото. След като са готови, ги глазираме с още конфитюр и поръсваме с натрошени на дребно ядки шамфъстък.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,