Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Освен сладоледи любими летни десерти са тези, които се приготвят бързо и не изискват часове чакане пред фурната. Бутерките може да приготвите сутринта за закуска преди плаж или да ги опаковате за следобед”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
400 г бутертесто
2-3 праскови
4 с.л. конфитюр от кайсии
1 шепа суров шамфъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и подсушаваме прасковите. Нарязваме ги на тънки полумесеци. Разточваме леко тестото. Изрязваме неравностите отстрани и оформяме от него 8 правоъгълника.
Покриваме с хартия за печене плитка голяма тава. Подреждаме тестените форми на разстояние една от друга. Леко ги натискаме по средата и внимателно правим прорези на около 1 см дълбочина.
Подреждаме по 4-5 резена от прасковите с леко застъпване. Загряваме конфитюра и с домакинска четка мажем с него плодовете отгоре.
Печем бутерките в загрята на 190 градуса фурна до зачервяване на тестото. След като са готови, ги глазираме с още конфитюр и поръсваме с натрошени на дребно ядки шамфъстък.