Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“По повод наближаващия празник Голяма Богородица (15 август) ви предлагам традиционните за него тиганици в един съвсем различен вариант - с тиквички, кашкавал и царевично брашно”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
2 тиквички, 1-2 яйца, 150-200 г кашкавал, 5 с.л. царевично брашно, няколко стръка пресен лук, няколко свежи листа рукола, олио за пържене, ронена чубрица, пресен копър, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и обелваме тиквичките. Настъргваме ги на ситно, осоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Добавяме към тях яйцата, нарязания на малки кубчета кашкавал и ситно нарязания пресен лук. Подправяме с копър, чубрица и черен пипер.
Прибавяме царевичното брашно и разбъркваме. От сместа оформяме тиганиците и ги пържим от двете страни в тиган със сгорещено олио.
Поднасяме ги топли с листенца рукола и по желание със сос от разбито кисело мляко с настъргани или счукани 2-3 скилидки чесън, наситнен копър и сол.