Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Вкусни, хрупкави и бързи банички! Мама ни ги правеше често, дори от вечерта ги нагъваше за минутки, а на другия ден за закуска ги пържеше”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
кори за баница
сирене
олио или чисто масло
Количеството на продуктите е в зависимост от броя на баничките, които искате да приготвите. От един лист се прави една.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазваме с помощта на четка лист от корите за баница с олио или чисто масло. Поръсваме го с натрошено сирене, но без да прекаляваме, за да не стане твърде солена.
Сгъваме баничката под формата на пощенски плик и я притискаме внимателно. Така процедираме и с останалите кори.
Използваме отново четка, за да намазним тигана с олио, и пържим баничките от двете страни до получаването на златист цвят. Бързо стават готови, така че внимавайте.
Хапваме ги, докато са още топли, с чаша айрян, кафе или сок.