Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви лесна и вкусна рецепта с дъх на лято”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
125 г масло
250 г брашно
1 яйце
150 г бяло сирене по избор (в моя случай биволско)
350 г чери домати
няколко стръка пресен босилек
сол
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме на трохи брашното и нарязаното на малки кубчета студено масло. Добавяме солта и яйцето. Омесваме тестото. Може да добавим 1-2 с.л. студена вода, за да ни е по-лесно. Увиваме го във фолио и го прибираме в хладилник за половин час.
Нарязваме измития и подсушен босилек и го стриваме в хаванче с малко сол и зехтин. Разточваме тестото на кръг.
Изсипваме босилека и натрошеното сирене, като оставим свободен борд от края около 3-4 см. Нарязваме на половинки чери доматите и отцеждаме леко течността им. Подреждаме ги върху сиренето.
Загръщаме борда от тесто навътре. Поръсваме с тъничка струйка зехтин. Печем галета около 30-40 мин в загрята на 200 градуса фурна.