Миди в доматен сос

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7017318 www.24chasa.bg

Леко, но много хранително ястие за лятото

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“В мидите има завидни нива на витамини от групата В и С, богати са на фосфор, калций, желязо и др. Те съдържат много повече омега-3 мастни киселини от които и да е други ракообразни. 100 г миди съдържат около 137 калории. Ето защо те са предпочитана и много вкусна храна предимно за летния сезон”, пише ни Анелия Терзиева

ПРОДУКТИ

400 г замразени мидени ядки

800 мл пасирани домати

1 глава лук

1/2 връзка магданоз,

девесил, сол и черен пипер на вкус,

няколко скилидки чесън,

олио 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филираме чесъна и нарязваме лука на ситно. Запържваме ги в тенджера с малко олио, докато станат златисти.

Добавяме пасираните домати и подправяме с девесила, солта и черния пипер на вкус. Не прибавяме всичкият магданоз. Оставяме част от него за по-късно.

Изчакваме течността да заври и пускаме в нея мидите. Не е необходимо да ги размразяваме предварително.

Оставяме да покъкрят за около 10-12 мин, което е напълно достатъчно за мидите да се сготвят и сосът да се сгъсти.

Махаме съда от котлона и поръсваме ястието с останалия магданоз.  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Борислав РАДОСЛАВОВ "Мечтая да работя и сама да изкарвам пари, за да живея нормален живот. Мога да шия всякакви дрехи - рокли, блузи, панталони, поли. Събирам пари, откъдето успея, за да си купя електронна шевна машина." Това споделя пред "България Днес" столичанката Даниела Стаменова. Жената е с два ампутирана крака след лекарска грешка.

Писател в чалготека мачка дупета и мята салфетки... Възможно е! Музикалното явление Папи Ханс, известен и като твореца Константин Трендафилов, направи дебюта си в чалга средите. Той имаше участие в дискотека в Студентски град в столицата, което изпълни по всички правила на кръшния жанр. Папи Ханс намачка голите дупета на танцьорките,

Камикадзето се поти, има тикове и шепне молитви! Това гласят инструкциите за разпознаване на терористи, които са утвърдени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Списъкът с указания към гражданите беше разпространен публично и предизвика светкавичен интерес с детайлните си описания. В документа в 12 точки е посочено,