Масленки с кокосови стърготини
23.08.2018 15:45; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Това са масленките от моето детство, с лек привкус на кокосови стърготини. Дори и да не сте добри кулинари, няма как да не ви се получат тези сладки”, пише ни Виолета Василева.
l 1 яйце
l 1 ч.ч. мас
l 1 ч.ч. захар
l 2 ч.ч. брашно
l 1 ч.ч. кокосови стърготини
l ванилия
l 1/2 пакетче бакпулвер
l пудра захар за овалване или поръсване
Чукваме в подходяща купа яйцето, прибавяме към него захарта и разбъркваме с вилица до получаването на хомогенна смес.
Добавяме към нея размекнатата мас. Разбъркваме отново и сипваме пресятото брашно с предварително прибавения в него бакпулвер. Добавяме ванилията и кокосовите стърготини. Объркваме много добре продуктите, така че да получим гладка смес.
Оформяме от нея топчета с големината на орех. Нареждаме ги в широка тавичка, покрита с хартия за печене. Печем ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто за около 15 минути.
Изваждаме ги от фурната, изчакваме 2-3 минути да изстинат и ги овалваме или поръсваме с пудра захар. Така процедираме и с останалата смес за масленките.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
-
Откриха 70 кг хероин в кола в турския окръг Ван
-
Болниците намалили просрочените си дългове със 17% за година
-
Пентюро спечели комбинацията в Банско и малката световна купа
-
Мегз, цялата в бяло, пак разигра сапунка в съда
-
UnionPay ще помага на Мианмар в изграждането на система за разплащания
-
За по-малко от десет дни глобени 450 шофьори и 3000 пешеходци
-
Проекти с до 33 точки, включително по стария прием на 4.1, получават финансиране
-
Преходът от оборно отглеждане към пролетна паша крие рискове
-
Не допускайте грешката да инкубирате яйца от бройлери
-
Студът стимулира потреблението на стартерен фураж от телетата
-
21 иновации бяха отличени на изложбата „Агра“
-
Селскостопанската академия е с нови 9 професора