Яхния със свинско рагу

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7035816 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“У дома честичко си хапваме рагу, особено на фурна с картофки. Този път е нещо различно и съвсем елементарно, но много вкусно”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

1 кг свинско рагу, 1 глава кромид лук, 1 чушка, 1-2 моркова, 200 г царевица, 200-300 г грах, 1-2 домата, 3-4 дафинови листа, сол, черен и червен пипер на вкус, олио, пресен магданоз, лайм или лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме и измиваме добре лука, морковите и пипера. Нарязваме ги на дребно или на по-едро, спрямо предпочитанията ни. Подготвяме свинското рагу. Режем го на сравнително дребни парчета, подходящи за яхния.

Задушаваме в голяма тенджера зеленчуците в малко олио - около 5 с.л., заедно с парчетата рагу. Добавяме настърганите домати, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути. Доливаме вода около литър и разбъркваме.

Добавяме последователно подправките на вкус, дафиновите листа, граха и царевицата. Готвим или на котлон под капак, или във фурна на 180 градуса до готовност.

Сервираме яхнията, украсена с резен лайм или лимон. Той ще придаде свеж цитросув аромат. Накрая я поръсете с наситнен пресен магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шеметна вакханалия спретна Криско по време на турнето си в САЩ в помещение, приличащо на изоставен склад за зеленчуци. Изявата му в Лас Вегас се превърна в диво парти с полуголи почерпени мъже, бесни чалга хитове и буря от летящи салфетки, разказаха пред "България Днес" свидетели на щурата забава. Присъстващи на представлението го оприличават

Николета Лозанова варди тузарския си джип от паяци, докато шофьорът й търчи по задачи в центъра на София, видя "България Днес". Решила да спести някой лев от такса за синя зона, Николета не мръдна от автомобила. Докато бдително оглеждаше за служители на общината, тя бясно въртеше телефонни разговори, които, видно от усмивката й,

Беше отличник и хубав младеж  КОЙ Е ТОЙ Цонко Филипов е роден през 1927 г. в Ново село (Видинско). Бил е спортист и има зад гърба си 40-годишна учителска кариера. Преподавал е по физика и математика, а по-късно и физическа култура. Заради геройска постъпка през далечната 1944 г., в която спасява двама давещи се войници в Дунав,