Яхния със свинско рагу

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7035816 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“У дома честичко си хапваме рагу, особено на фурна с картофки. Този път е нещо различно и съвсем елементарно, но много вкусно”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

1 кг свинско рагу, 1 глава кромид лук, 1 чушка, 1-2 моркова, 200 г царевица, 200-300 г грах, 1-2 домата, 3-4 дафинови листа, сол, черен и червен пипер на вкус, олио, пресен магданоз, лайм или лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме и измиваме добре лука, морковите и пипера. Нарязваме ги на дребно или на по-едро, спрямо предпочитанията ни. Подготвяме свинското рагу. Режем го на сравнително дребни парчета, подходящи за яхния.

Задушаваме в голяма тенджера зеленчуците в малко олио - около 5 с.л., заедно с парчетата рагу. Добавяме настърганите домати, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути. Доливаме вода около литър и разбъркваме.

Добавяме последователно подправките на вкус, дафиновите листа, граха и царевицата. Готвим или на котлон под капак, или във фурна на 180 градуса до готовност.

Сервираме яхнията, украсена с резен лайм или лимон. Той ще придаде свеж цитросув аромат. Накрая я поръсете с наситнен пресен магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Със здрав банкет и кючеци на Азис загря отборът на "Атлетик" (Куклен) за мача с "Левски". Днес храбрият аматьорски тим ще посрещне "сините" в двубой от турнира за Купата на България. За отбора от малкото градче, разположено в полите на Родопите, това ще бъде най-големият мач в цялата му история. Срещата ще се играе в Пловдив,

Над 103 000 лева ще заработи Веселин Маринов от тазгодишния си коледен концерт. Предварителните прогнози сочат, че печалбата от традиционна му изява по това време на годината ще е рекордна. Веско обяви, че коледното му творческо празненство тази година ще се проведе на 3 декември в НДК, като това ще е 22-рият му концерт на сцената на зала 1.

Лятото официално си отиде! И идват студ, силен вятър и слани. От днес времето в цялата страна значително се влошава, като високите стойности на температурите и слънчевото време остават като мил спомен. "Чувствителното понижаване на температурите ще се усети във вторник и сряда. Добрата новина е, че в края на седмицата ще има леко повишение на