Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тези домашни питки се приготвят без никакви усилия, и то за нула време”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
300 г извара
2 броя яйца (единият жълтък за намазване)
6 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1-2 щипки сол
мак за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме в подходяща купа едно яйце и един белтък. Добавяме олиото, изварата, солта и пресятото брашно с размесения в него бакпулвер. Разбъркваме продуктите добре с вилица, а после може да използваме и ръце.
Получаваме гъста и малко лепкава смес, която прибираме в хладилника за 20-30 минути. С намаслени ръце вземаме от нея и оформяме малки питки, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Правим с нож две черти на кръст върху всяка от тях и ги намазваме с жълтъка, по желание размесен с няколко капки олио и прясно мляко. Поръсваме ги с мак.
Печем питките в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Хапваме с удоволствие!