Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Блюдото се приготвя изключително бързо. Докато нарежете салатата и наредите масата, вашето гръцко сиренце ще бъде готово”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
2 плочки сирене, всяка по 120 г
1 домат
10 зелени маслини
2 малки скилидка чесън
сокът на 1/2 лимон
сол
розмарин
млян черен пипер
4 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме в купа маслините, домата и чесновата скилидка. Наливаме към тях лимоновия сок и зехтина. Добавяме подправките. Ако е необходимо, слагаме и малко сол, защото обикновено сиренето е солено.
Разбъркваме сместа добре. Вземаме две големи парчета фолио и в средата им слагаме по плочка сирене. Върху всяка изсипваме по 1/2 от доматено-маслинената смес.
Загръщаме фолиото внимателно. Поставяме двете пакетчета в тава, която след това слагаме в загрята на 200 градуса фурна.
Печем ги в продължение на 20 минути. Хапваме блюдото, докато е още топло, наслаждавайки се на една малка част от гръцката кухня.