Приготвено с бутертесто
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Новото ми предложение е за десерт с плодовете на сезона - ябълките”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
1 пакет бутертесто
3-4 ябълки
3-4 с.л. кафява захар
25 г масло
жълтъкът на 1 яйце
50 г орехи
канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на кубчета почистените и обелени ябълки. Карамелизираме в съд с дебело дъно захарта и маслото. Добавяме към тях и нарязаните ябълки.
Оставяме ги на котлон, докато течността им се поизпари и започнат да омекват, но не прекалено много. Прибавяме нарязаните орехи и оставете сместа да се охлади.
Разстиламе бутертестото върху хартия за печене и в средата му по дължина изсипете ябълковия пълнеж. Нарязваме тестото отстрани на ленти, които завиваме върху плънката.
Намазваме рулото с жълтък и го слагаме в загрята на 200 градуса фурна. Печем за около 20 мин. При сервиране по желание добавяме свежи парчета ябълка, бита сметана, сладолед или заливаме десерта с карамелен сос.