Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Приготвих много бърза рецепта за ароматни пармезанови крекери. Хрупкавата им изключително приятна консистенция е подходяща за всяка празнична трапеза в комбинация с чаша червено вино”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
6 с.л. настърган или смлян в блендер пармезан
4 с.л. готов микс от сурови белени слънчогледови семки и сусамови и ленени семена
100 г сух хляб
магданоз,
сух риган, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме пармезана със смления на трохи хляб, микса от слънчогледови, сусамови и ленени семена. Прибавяме 4 с.л. вода и накълцания или смлян магданоз.
Подправяме със сол и риган на вкус. След десетина минути в тавичка, застлана с хартия за печене, разпределяме сместа на възможно най-тънък пласт.
Печем във фурна на 180 градуса в режим вентилатор около 15 минути. Изчакваме леко да се охлади, внимателно обръщаме крекера и го отлепваме от хартията.
Нарязваме го на парчета или просто го начупваме. За да запазим хрупкавостта на крекерите, ги съхраняваме в хартиен плик.