Приготвено със сос от горчица
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
"Ципурата и лаврака от гледна точка на хранителната стойност са едни от най-ценните риби в Средиземно море, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини", пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
2 средно големи ципури
горчица
150 мл готварска сметана
естрагон, черен пипер и сол на вкус
каперси за декорация
зехтин
1/2 връзка магданоз
4-5 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филетираме внимателно рибата. Намазваме я от двете страни с пестото, приготвено от пасираните магданоз, зехтин и чесън.
Поставяме рибата върху кухненска хартия с кожата надолу и я печем за около 10 мин във фурната. През това време приготвяме соса.
Кипваме 2-3 с.л. дижонска горчица със 150 мл. готварска сметана и малко вода до получаване на нужната гъстота. Овкусяваме с малко естрагон, сол и черен пипер на вкус.
Поднасяме филетата риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.