Носещи аромат на мед и канела
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Типично зимни сладки, меки, ухаещи на канела и мед, които на следващия ден са още по-меки и вкусни!”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. тиква, сварена и пюрирана
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. мед
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. смлени орехи
За крема:
1 пакет крема сирене
50 г чисто масло
1/2 ч.ч. пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чукваме в купа яйцето, към него добавяме захарта и разбиваме с миксер, с тел или с вилица. Прибавяме олиото, сварената и пюрирана тиква, меда, канелата, орехите и разбъркваме отново.
Сипваме постепенно към тази смес пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Объркваме всичко много добре до пълна хомогенност. Оформяме с помощта на супена лъжица сладки с еднаква големина в тава, покрита с хартия за печене, като оставяме малко разстояние между тях.
Печем ги в предварително загрята фурна за 10-ина минути или докато придобият приятен златист загар. След като ги извадим, ги оставяме за 1-2 минути в тавата.
Приготвяме крема, като смесваме всички продукти в купа и ги разбиваме много добре. Слепваме две по две сладките с крема и ги овалваме по желание с кокосови стърготини или смлени орехи.