Тиквени сладки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7234132 www.24chasa.bg

Носещи аромат на мед и канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Типично зимни сладки, меки, ухаещи на канела и мед, които на следващия ден са още по-меки и вкусни!”, пише ни Виолета Василева

ПРОДУКТИ

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. тиква, сварена и пюрирана

1 яйце

1/2 ч.ч. захар

3 с.л. мед

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. хлебна сода

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.ч. олио

1/2 ч.ч. смлени орехи

За крема:

1 пакет крема сирене

50 г чисто масло

1/2 ч.ч. пудра захар 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чукваме в купа яйцето, към него добавяме захарта и разбиваме с миксер, с тел или с вилица. Прибавяме олиото, сварената и пюрирана тиква, меда, канелата, орехите и разбъркваме отново.

Сипваме постепенно към тази смес пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Объркваме всичко много добре до пълна хомогенност. Оформяме с помощта на супена лъжица сладки с еднаква големина в тава, покрита с хартия за печене, като оставяме малко разстояние между тях.

Печем ги в предварително загрята фурна за 10-ина минути или докато придобият приятен златист загар. След като ги извадим, ги оставяме за 1-2 минути в тавата.

Приготвяме крема, като смесваме всички продукти в купа и ги разбиваме много добре. Слепваме две по две сладките с крема и ги овалваме по желание с кокосови стърготини или смлени орехи. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и