Свинско с картофи и пармезан

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7236192 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“В разгара на “свинския месец” с най-много имени дни на трапезата задължително има печено свинско. Предлагам едно от любимите си ястия”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

4 свински котлета от врат без кост

500 г картофи

150 г пармезан

2 глави кромид лук

2 с.л. олио

2 кубчета телешки бульон

2 с.л. брашно

1 с.л. лимонов сок

щипка червен пипер, черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Загряваме олиото в тиган и слагаме да се запържат за няколко минути от двете страни котлетите, предварително начукани и оваляни леко в брашно. Слагаме месото в тава.

Обелваме картофите и лука и ги нарязваме на кръгчета. Смесваме настъргания пармезан със солта, черния и червения пипер и поръсваме половината върху месото. Отгоре редим картофите и изсипваме останалия пармезан.

Подреждаме най-отгоре кръгчетата лук. Сваряваме кубчетата бульон в 250 мл вода, добавяме лимоновия сок и поливаме картофите и месото.

Покриваме тавата с фолио и печем на умерена фурна около 40 минути. Махаме фолиото и оставяме ястието да се допече десетина минути до получаване на златист загар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,