Домашен петел във винен сос

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7284731 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Месото от домашно отгледани животни е с отличен вкус и хранителни качества. Недостатъкът му е, че се приготвя по-бавно, защото не е чак така крехко като купеното”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

4 парчета месо от домашен петел - бутчета, подбедрици, гърди, 1 ч.ч. червено вино, 1 ч.ч. домати от консерва, 1 глава кромид лук, 1 морков, 200 г гъби, 2 скилидки чесън, 500 мл вода, 2 с.л. брашно, чубрица, млян черен пипер, свеж магданоз, 4-5 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме месото в тенджера под налягане в продължение на 50 минути. Изваждаме го от бульона и го отцеждаме.

Нарязваме гъбите на четири, а лука, чесъна и моркова на дребно. Посоляваме ги и ги запържваме в загрятото олио.

Добавяме доматите, виното и бульона. Слагаме и гъбите. Варим ястието, докато последните станат готови. Връщаме месото в тенджерата и продължаваме да готвим на много бавен огън.

Овкусяваме ястието с чубрица и черен пипер минути преди да е готово. Сгъстяваме го с брашното, размито в малко вода. Накрая го поръсваме с нарязан магданоз и го отстраняваме от котлона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.

Сестра Херувима става на 99 г., радва се на цветята  За 99-ия си рожден ден се стяга най-старата монахиня в България! Сестра Херувима от манастир "Покров Богородичен" в Самоков ще отпразнува след броени дни празника, който я доближава само на година от един век житейски път. През последното десетилетие най-старата монахиня имаше сериозни