Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Поднесени с подходяща чеснова разядка са просто разкош”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
400 г извара
2 белтъка
2 с.л. царевично нишесте
черен пипер, сол, копър на вкус
няколко скилидки чесън (настъргани на ситно ренде или пресовани)
За панировката:
2 яйца
галета
брашно
сусам по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипваме в голяма купа изварата, добавяме белтъците, нишестето и подправките на вкус. Разбъркваме, най-добре с ръка, до хомогенизиране на сместа.
Оформяме от нея продълговати крокети. Големината им определяме сами спрямо повода, за който ги приготвяме.
Панираме крокетите, потапяйки ги последователно в брашно, яйце, галета и сусам. Пържим ги в сгорещено олио до получаването на приятен златист загар.
Сервираме ги с подходящ сос. В моя случай е гъсто (или цедено) мляко, овкусено със сол, копър и пресован чесън.