Бисквитена подкова с мармалад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7356826 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Наталия Панчева ни изпраща рецепта за късметлийски десерт във формата на подкова, който е съобразен с Великденския пост.

ПРОДУКТИ 

60 г нишесте ванилия

2 с.л. захар

1 компот от малини

2 пакета по 200 г обикновени бисквити

шипков мармалад

шоколадови бонбони за аранжиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Слагаме на котлона 800 мл вода. Добавяме към нея 2 с.л. захар и оставяме да кипне. Отделно размиваме нишестето с малко студена вода и при непрекъснато разбъркване на тънка струя го сипваме във врящата вода.

Изчакваме 1-2 мин и отстраняваме съда от котлона. Вземаме продълговата тава. Отделяме сока от компота. Потапяме всяка бисквита в него и я редим в тавата. Отгоре разливаме тънък слой от още топлия крем нишесте.

Редим нов ред бисквити, потопени в сока от компот, отново разливаме от крема и така ги редуваме до привършването на бисквитите. Най-отгоре сипваме от крема. След 15 мин гланцираме със слой шипков мармалад.

Оставяме да стегне в хладилник за поне 3-4 часа. С остър нож оформяме подкова и аранжираме с половинки от шоколадовите бонбони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните