Ориз с фиде

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7358764 www.24chasa.bg

Популярно ястие от арабските страни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Много популярно ястие в Египет, а и в целия Арабски свят, а аз го преоткрих съвсем скоро, и то съвсем случайно. Чудесна гарнитура е, а който е на диета, може да го консумира и като основно ястие", пише ни Виолета Василева. 

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. ориз

1/2 ч.ч. фиде

60 мл олио или масло

2 1/2 ч. ч. вода

сол, черен пипер и риган на вкус 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме ориза под течаща вода, докато водата се избистри, и го отцеждаме. В дълбок съд загряваме олиото или маслото и запържваме фидето до кафеникаво, внимаваме да не го загорим.

Прибавяме ориза и разбъркваме с фидето и позапържваме отново заедно за кратко.

Наливаме водата. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган на вкус. Разбъркваме добре.

Покриваме съда с капак и го оставяме на тих огън да се свари и да си поеме водата. В зависимост от вида на ориза може да прибавим повече или по-малко вода. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните