Ориз с тиквички, гъби и спанак

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7362812 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Чудесна постна рецепта, която се харесва на всички. Разнообразете менюто си и накарайте дори мъжете да заобичат спанака”, пише ни Ирина Андреева.

ПРОДУКТИ

200 г ориз

300 г почистен спанак

30 мл винен оцет

400 г тиквички

250 г печурки

200 г настъргани домати

1/2 връзка зелен лук

1/2 връзка зелен чесън

1/2 връзка пресен копър

1 кубче гъбен бульон

800 мл гореща вода

3 с.л. олио

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме добре спанака и го накисваме в купа с гореща вода и малко оцет. Нарязваме лука и чесъна на кръгчета, тиквичката на малки кубчета, а гъбите на едри парчета.

Загряваме фурната на 200 градуса и в голяма тава сипваме олиото. Запържваме леко в него лука и чесъна. Добавяме тиквичките и гъбите. Готвим ги за 3 минути.

Отцеждаме спанака и го нарязваме на ситно. Прибавяме го към останалите зеленчуци. След около 2 мин добавяме ориза. Разбъркваме добре и щом стане прозрачен, наливаме горещата вода. Натрошаваме бульона и подправяме с пипер и малко сол.

Печем ястието, докато оризът напълно омекне, като бъркаме от време на време. Добавяме домата и нарязания наситно копър. Наливаме още малко вода, ако е необходимо. Оставяме ястието във фурната да се запече.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните