Зеленчуков гювеч на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7368187 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Много обичам ястия с месо, но не бих отказал и на този зеленчуков гювеч. Той е подходящ за сегашния период на пролетната умора и неговата консумация би ни заредила с енергия”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

1 кг картофи, 3 моркова, 200 г грах, 200 г зелен фасул, 1 средно голяма тиквичка, 1 глава кромид лук, 2-3 домата, сол на вкус, чубрица, 10 зърна черен пипер, 4-5 зърна бахар, 1 дафинов лист, 1 к.ч. бяло вино, 1 к.ч. вода, 4-5 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, морковите на кръгчета, а лукът на парчета. Слагаме всички изброени продукти без подправките в средно голяма тава.

Осоляваме на вкус и овкусяваме счубрицата, черния пипер, бахара и дафиновия лист. Наливаме олиото, водата и виното.

Разбъркваме продуктите и слагаме тавата във фурна, предварително загрята на 200 градуса. Печем до омекване на зеленчуците и леко запичане на горния слой.

Раздрусваме гювеча 2-3 пъти по време на печене и веднъж го разбъркваме. Получаваме едно вкусно ястие, което можете да консумираме и топло, и студено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните