Пияни локумки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7391470 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Обичаме да си хапваме локумки - толкова са вкусни и хрупкави, топят се в устата и за повече от ден не се задържат”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

150 мл олио или зехтин

1/2 ч.ч. бяло вино

400 г брашно + 100 г, ако е необходимо

1 бакпулвер

6-7 с.л. кристална или пудра захар

2 кутии локум

пудра захар за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме локума по дължина, като от един получаваме 5-6 парчета. В голяма купа смесваме олиото и виното. Добавяме захарта и постепенно сипваме пресятото брашно с бакпулвера.

Омесваме с ръце меко и еластично тесто. Ако ни се види лепкаво, добавяме най-много още 100 г брашно. Разделяме тестото на няколко топки. Всяка разточваме на тънка кора, около 3-4 мм. С остър нож я разрязваме на малки правоъгълничета.

Поставяме в единия край парченце от нарязания локум и го навиваме на руло. В тава, покрита с хартия за печене, подреждаме локумките, като не е необходимо да се оставя много разстояние помежду им.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до лек загар, около 10-15 минути. Още топли ги поръсваме с пудра захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия