Лапад с ориз на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7409057 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Отново сме на код “зелено”. Предлагам ви рецепта за лесно и вкусно ястие, което ще ни помогне да пречистим организма си и да се заредим с енергия”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ 

1 ч.ч. ориз

1 голяма купа листа от лапад

1 глава стар лук

няколко стръка пресен лук и чесън

зелени подправки по избор - магданоз, джоджен, калоферче

2-3 с.л. олио

сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме добре листата от лапад. Бланшираме ги за кратко в кипяща вода.

Охлаждаме ги, отцеждаме ги внимателно и ги нарязваме. Запържваме нарязания лук в мазнината, добавяме ориза и запържваме, докато стане стъклен.

Наливаме около 3 ч.ч. вода, прибавяме нарязания лапад и зелените подправки. Осоляваме и разбъркваме.

Слагаме ястието в загрята на около 200 градуса фурна и печем до готовност. Ако не постите, при сервиране може да добавите лъжица заквасена сметана или гъсто кисело мляко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа