Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Отново сме на код “зелено”. Предлагам ви рецепта за лесно и вкусно ястие, което ще ни помогне да пречистим организма си и да се заредим с енергия”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. ориз
1 голяма купа листа от лапад
1 глава стар лук
няколко стръка пресен лук и чесън
зелени подправки по избор - магданоз, джоджен, калоферче
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме добре листата от лапад. Бланшираме ги за кратко в кипяща вода.
Охлаждаме ги, отцеждаме ги внимателно и ги нарязваме. Запържваме нарязания лук в мазнината, добавяме ориза и запържваме, докато стане стъклен.
Наливаме около 3 ч.ч. вода, прибавяме нарязания лапад и зелените подправки. Осоляваме и разбъркваме.
Слагаме ястието в загрята на около 200 градуса фурна и печем до готовност. Ако не постите, при сервиране може да добавите лъжица заквасена сметана или гъсто кисело мляко.