Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Растителния подсладител стевия използвам, защото все не са ми достатъчно сладки козунаците и затова с нея догонвам захарността”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
2 яйца + 1 белтък, 110 г захар, 1 ч.л. стевия на прах, 150 мл прясно мляко, 25 г жива мая, 40 г краве масло, 40 г свинска мас, 40 мл олио, 550 г брашно, щипка сол, 2 ванилии, 1 есенция ром или лимон, 1 с.л. лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата много добре със захарта. Разтваряме маята в топлото мляко. Ползваме половината от размекнатото масло и половината от олиото и маста. Смесваме ги заедно с останалите продукти.
Замесваме тестото, като добавяме остатъка от мазнината. Оставяме го да втаса, докато удвои обема си. Делим го на 2 топки, от които оформяме правоъгълници.
Намазваме всеки от тях обилно с течен шоколад. Навиваме на рула, като загръщаме късите им краища. Слагаме ги в продълговати форми с размери, покрити с хартия за печене.
Оставяме ги да втасат и ги намазваме с 1 жълтък + 1 с. л. олио + 1 с. л. прясно мляко. Поръсваме обилно с кристална захар. Печем козуначените рула в загрята на 170 градуса фурна в продължение на 20 минути и ги покриваме с хартия. Печем още 20 мин.