Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“От години наред съм влюбена в турската кухня. Нейните ястия са по-калорични, по-тежки, но пък много вкусни, ароматни и приготвени качествено”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
1/2 к.ч. ориз, 1 пилешки бульон, 1 литър вода
За застройка:
1 жълтък, 1 к.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. с връх брашно
За заливане:
30 г качествено краве масло, 1 равна ч.л. сух джоджен, 1 к.л. червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме ориза във водата и пилешкия бульон. През това време приготвяме застройката, като разбиваме жълтъка с двата вида мляко и брашното.
Гребваме лъжица по лъжица част от врящата супа и я смесваме със застройката. Това правим с цел тя да се затопли и да не се пресече.
Оставяме супата да заври отново. Бъркаме непрекъснато до нейното сгъстяване. Добавяме сол, ако е необходимо.
Отстраняваме я от огъня и докато е още гореща, я сипваме в супени купи. Поднасяме я с по 1 лъжица запържено масло с джоджен и червен пипер.