Киш лорен

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7443969 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Според легенда киш лорен е дело на пестелива немска домакиня, която застлала с остатъците от тестото, замесено за хляб, тавичка и го заляла със смес от пушен бекон, яйца и сметана. След време хлебното тесто било заменено от маслено или многолистно”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

225 г многолистно тесто

1 обезкостено пушено пилешко бутче

100 г течна сметана

1/2 връзка зелен лук

250 г микс от сирена (горгонзола, грана падано и бяло саламурено сирене)

3 яйца

риган,черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, като гледаме да се образува борд. Запичаме го за около 7-8 минути, като го затискаме с друга тавичка, за да не се надуе.

Запържваме през това време лука и пушеното пилешко месо. В купа разбиваме яйцата и сметаната.

Добавяме към тях сирената и подправяме. Аз не овкусявам със сол заради голямото количество сирена. Към тази смес прибавяме и запържените лук и пиле.

Разбъркваме добре и заливаме с нея тестото. Печем за около 25-30 минути и кишът е готов за хапване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа