Как да избираме и подготвяме месото за скара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7450309 www.24chasa.bg

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки, който иска да бъде кралят на барбекюто, може да го направи много лесно. На първо място, защото в BILLA може да откриете свежо месо с гарантиран 100% български произход, а това е една от най-важните предпоставки за перфектното барбекю. Също така, във веригата се предлагат висококачествени съдове и прибори, важни за приготвянето на грила. И колкото по-често посещавате магазина и пазарувате от невероятното му разнообразие, толкова по-достъпни ще бъдат тези продукти за вас.

Добрата новина в BILLA днес

С всяка покупка в BILLA в периода 09.05.2019 – 10.07.2019 вие събирате промо точки, които ще ви дадат невероятна отстъпка от 50% при покупката на съдове и прибори за грил от серията Chop&Grill. Предлаганите от лоялната програма продукти са произведени в Белгия и са едни от първите „здравословни“ керамични незалепващи съдове за готвене. Благодарение на несъдържащото токсични химикали керамично покритие Thermolon, съдовете и приборите, които може да откриете в BILLA, предлагат на клиентите здравословна алтернатива на традиционните незалепващи покрития.

Разбира се, супер качествените съдове и ножове в BILLA са от висок клас, но вие имате възможност да ги купите с уникални отстъпки. За всеки 10 лева, похарчени в магазините от веригата, ще получавате по една промо точка. Съберете достатъчно точки и ще може да се оборудвате с висококачествени прибори и съдове за грил на половин цена! В серията ще намерите нож за месо, универсален нож, сантоку нож, нож за хляб, за зеленчуци също, комплект от вилица и нож за месо, комплект за пържоли, щипки за скара, грил тиган, барбекю тава за печене и дървена мелница. Всички продукти от програмата можете да откриете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

След като се сдобиете с висококачествени съдове и ножове, благодарение на кампанията на BILLA, трябва само да изберете продуктите за барбекю и да ги овкусите.

Трите най-важни правила при избора на месо за барбекю

1. Барбекю се прави само с прясно месо. Забравете за замразени пържолки и други компромиси. След като бъде замразено, водата в месото става на кристали, които разкъсват влакната му. Това нарушава не само неговата структура, но и вкусовите му качества. Освен това, при размразяване, соковете изтичат и месото ще стане сухо и жилаво. В BILLA няма да откриете месо, което да ви разочарова, така че само решете какъв вид да е.

2. Изберете шарено месо също така. Сланината възпрепятства соковете да изтичат и така пържолите стават много по-сочни. Ако тя все пак ви притеснява, изпечете ястието си с тях и ги премахнете след това. Внимавайте само за това, при изтичане на сланината, да не се увеличи пушекът, защото в месото, приготвено на прекалено висока температура, се образуват два химикала с потенциално канцерогенно действие.

3. Изберете парчета с еднаква дебелина от единия до другия край. Ако пържолата е по-дебела в единия край, там тя ще остане сурова, докато другият край може да изгори. Затова е важно да разполагате с добри ножове, които да отрежат идеалните парчета. Хубавите ножове са важни и ако правите шишчета – при тях също парчетата е добре да бъдат с еднаква големина. Перфектната хапка може да се постигне с хубави ножове от лоялната програма на BILLA Chop&Grill, при това с 50% отстъпка.

Кои са най-подходящите меса

Ако сте начинаещи на скарата, не залитайте към телешкото. Започнете с пиле и прасе. Рибата също става изключително вкусна на скара.

Всяка част на пилето може да бъде приготвена на скара, а рибата обикновено се пече цяла. Когато готвите свинско, заложете на месото от врата и от бута – то е шарено и крехко едновременно.

Не пропускайте да мариновате месото поне за 30 минути преди да го хвърлите в тавата или на скарата. Така то ще стане по-сочно, по-вкусно и с повече характер. Освен това, редица изследвания твърдят, че маринованото месо е по-полезно. Всевъзможни са вариантите за марината, но основната съдържа: зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер. Експериментирайте и добавете кетчуп, горчица, къри, кимион, мащерка, мед, пушен червен пипер и т.н.

Повече за лоялната програма на BILLA CHOP&GRILL може да разберете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и