Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви много лесни за приготвяне кокосови сладки с орехи пекан и лек ванилов привкус, идващ от тръстиковата захар. Оригиналната рецепта е от прекрасния кулинарен блог на Бианка Йовчева”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
350 г кокосови стърготини
250 мл нахутена вода
150 г кафява захар
1 лимон
ядки пекан според броя на кокоските
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Прецеждаме нахутената вода и я разбиваме с миксер, докато увеличи обема си многократно. Към получената гъста бяла пяна на малки порции прибавяме захарта, 1 ч.л. лимонов сок и настърганата лимонова кора.
Добавяме кокосовите стърготини на части, като вече разбъркваме с шпатула.
Оформяме от сместа топки, като в средата на всяка поставяме по една ядка пекан. Слагаме ги в тава, застлана с хартия за печене.
Сушим кокоските в предварително загрята фурна на 100 градуса около 1 час и 45 минути.