Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам интересно поднесени кюфтенца особено подходящи за абитуриентско или детско парти”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
За кюфтетата:
500 г кайма, 1-2 филии сух хляб, прясно мляко, 1 глава лук, 1 яйце, 1 червена чушка, царевица от консерва, магданоз, ронена чубрица, черен пипер и сол на вкус
брашно за овалване, олио за пържене, 1 малка зелка
За главата на таралежа:
салата табуле, маслини и нахут за очи и нос, маруля и репички за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме каймата с яйцето, накиснатия в млякото и добре изцеден хляб, ситно нарязаните чушка и лук, малко царевица, наситнен магданоз, чубрица, черен пипер и сол.
Оформяме от сместа с мокри ръце малки кюфтенца колкото орех, овалваме ги в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина.
Забождаме кюфтенцата върху зелката с клечки за зъби плътно едно до друго. Оформяме главата от салата табуле. За нос и очи използваме маслини и зърна нахут.
Поднасяме върху листа маруля, като украсяваме с трева и “гъбки” от репички.