Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на черешите предлагам разкошен десерт, комбинация от любимия плод и много шоколад”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
130 г масло, 150 г черен шоколад със 70% какао, 225 г фина кристална захар, 55 г натурално какао, 75 г бяло брашно, 3/4 ч.л. бакпулвер, 3 яйца, 50 г млечен или черен шоколад, начупен на едри парчета, около 16 череши, почистени от костилките
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме фурната на 180 градуса. Покриваме 20-сантиметрова квадратна форма с хартия за печене. Разтопяваме маслото и черния шоколад в купа на водна баня (дъното на купата не трябва да докосва водата).
Отстраняваме съда от огъня. В друга купа смесваме захарта, пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Добавяме ги към шоколадовата смес и разбъркваме добре.
Прибавяме разбитите яйца и по желание начупен шоколад. На дъното на формата редим черешите и отгоре изсипваме сместа.
Печем във фурната 15-20 минути. Изчакваме да изстине, обръщаме сладкиша и отлепваме хартията. По желание гарнираме с разтопен шоколад и поръсваме с пудра захар.