Ягодов чийзкейк без печене

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7491146 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви красив десерт, чиято рецепта е адаптация от прекрасния кулинарен блог на Лора Капустина. Продуктите са за форма с диаметър 20 см или две форми с диаметър 10 см”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

За основата:

100 г бисквити с масло, 45 г масло

За чийзкейка:

1 ч.л. желатин, 400 г крема сирене, 500 г цедено кисело мляко, 100 мл течна сладкарска сметана, 1 ванилия, пудра захар на вкус, 240 г ягоди + още 100 г за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ  

Натрошаваме бисквитите за основата в блендер или чопър до фини трохи. Разтопяваме маслото и го смесваме с тях. Разбъркваме добре. Притискаме трохите към основата на форма с падащо дъно или метален ринг с ръце или с лъжица.

Слагаме готовата основа в хладилника да стегне за около 30 мин. За приготвянето на чийзкейка смесваме желатина и 1 с.л. студена вода. Когато набъбне, го разтопяваме на водна баня и го оставяме да изстине леко.

Разбиваме крема сиренето с цеденото кисело мляко и сметаната. Добавяме пудрата захар, ванилията и желатина. Към тази смес може да добавим всичките 240 г ягоди и да ги пасираме или да разделим сместа на 2 части. Към първата прибавяме 160 г ягоди, а към втората останалите 80 г.

Изсипваме двете смеси последователно върху основата и оставяме готовия десерт да стегне поне за 1 час в хладилника. Изваждаме чийзкейка от формата и декорираме по свой вкус с останалите ягоди.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и