Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това са едни изключително апетитни мъжки картофки, с които могат да се изпият n на брой бири”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 кг малки пресни картофи
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
щипка млян черен пипер
щипка лют червен пипер
щипка розмарин
2 с.л. олио
50 г пармезан
50 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме картофите, измиваме ги и ги слагаме във вряща вода за около 10 минути. Изцеждаме ги от нея и ги поставяме в тавичка.
Поръсваме ги със солта, всички посочени подправки и пасирания чесън. Разбъркваме ги добре, след което завиваме тавата с фолио.
Печем в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 20 минути. Отвиваме фолиото и поръсваме картофките с пармезана.
Връщаме ги за печене в продължение на още 10 минути. Изваждаме ги и ги подреждаме в чиния. Поливаме ги с горещо масло и ги поднасяме горещи.