Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ако не обичате агнешко месо, съответно и агнешка дроб сарма, веднага ви предлагам да го заместите с пилешки дробчета. Ще си оближете пръстите”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
1 пакет охладени пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
маслини без костилки
олио или зехтин
черен пипер, сол, джоджен
пресен магданоз
За заливката:
3 яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме една глава лук и един морков на дребно. Запържваме ги в тиган с малко зехтин или олио. Измиваме и нарязваме пилешките дробчета на ситно. Добавяме ги към към лука и морковите и ги запържваме. Слагаме щипка сол, черен пипер и джоджен на вкус.
Измиваме 1 ч.ч. бял ориз. Добавяме го към лука и дробчетата заедно с малко нарязан магданоз и няколко маслини. Изсипваме сместа в тавичка за печене и заливаме с 3 ч. ч. вода.
Печем около 30 минути в загрята на 180-200 градуса фурна. Приготвяме заливка, като смесваме продуктите за нея.
Заливаме дроб сармата и печем до златист загар. Поднасяме с лимон, кисело мляко и пресен нарязан на дребно магданоз.