Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам разкошен оризов сладкиш с вишни и аромат на кафе, кокос и орехи пекан”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно, 125 г кокосово масло, 1 ч.ч. захар, 3 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 200-300 г вишни, 50-100 г орехи пекан, 4 с.л. смляно кафе арабика, 12 г бакпулвер, 1 ванилия, брашно за овалване, пудра захар по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме в купа яйцата и захарта. Разбиваме с миксер до получаването на еднородна смес. После наливаме заквасената сметана, есенцията от лимон и олиото. Разбиваме с миксер.
Пресяваме брашното със сито. Смесваме го с бакпулвера и разбъркваме добре. После добавяме постепенно и брашнената смес и пак разбиваме много добре с миксера до гладка смес.
Обелваме ябълките и ги почистваме. Нарязваме ги на тънки полумесеци. В тава, покрита с хартия за печене, изливаме кашата и я заглаждаме отгоре. Нареждаме плътно ябълките така, че да се застъпват.
Печем ябълковия сладкиш до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.