Патладжанени лодки с пилешко месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7552839 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Свежият патладжан в съчетание с по-леко месце е отлично предпочитание за летните вечери. Приготвен по този начин, вие осигурявате на организма си едно вкусно и балансирано хранене”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

2 средно големи патладжана, 600 г пилешко месо от бутче, 2 средно големи домата, 1 глава кромид лук, сол, млян черен пипер, чубрица, 30 г краве масло, 3 с.л. олио, магданоз за поръсване

За заливката:

2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Отстраняваме дръжките на патладжаните, измиваме ги и ги разполовяваме надлъжно. Потапяме ги в солена вода за около 30 мин, за да премахнем горчивината в тях. Измиваме ги отново и ги подсушаваме. Издълбаваме вътрешността им.

Приготвяме плънката, като в двете мазнини задушаваме нарязаните на дребни парченца лук и пилешко, издълбаната вътрешност на патладжаните. Добавяме обелените и нарязани на малки кубчета домати и подправките.

Посоляваме сместа и я пържим до нормалната гъстота за една плънка. Издълбаните патладжанени лодки поставяме в намазана с олио тава и ги пълним със сместа.

Печем ястието на 200 градуса, докато зеленчукът омекне, а плънката придобие златист загар отгоре. Поливаме го с разбитите яйца, млякото и малко сол. Запичаме и поднасяме лодките на порции, поръсени със свеж магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси

Нов бизнес стартира Юлияна Дончева. Съпругата на ММА боеца Станислав Недков-Стъки отвори магазин за екологично месо, видя "България Днес". Дончева, която е бивша депутатка, отблизо следи как се развива новият й бизнес. Тв водещата изкъсо следи случващото се в магазина. Дончева от години е запалена по здравословното хранене.