В кухнята на Ева Пармакова има както черен пипер, така и къри

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7580039 www.24chasa.bg
Ева Пармакова

Чаровната певица Ева Пармакова, чиято съвместна песен с Фабрицио Паризи и Wah Tony - Tell Me Right, вече звучи по MTV Dance, може все още да не е навършила 18 години, но това не означава, че не разбира от кулинария.

“Един ден реших напълно сама да си приготвя паста. Стана много вкусна и това отключи интереса ми към готварството. Всеки ден започнах да търся нови рецепти и да готвя на приятелите си”, казва младата певица. “Впоследствие започнах да приготвям храната по мой вкус, не обичам да следвам рецептите стъпка по стъпка”, издава финалистката от последния сезон на “Х Фактор”.

Певицата е генетично предразположена към успехи не само в музиката, защото е внучка на златния оперен тенор Любомир Бодуров, но и в готвенето, защото и майка ѝ, и сестра ѝ са истински факири в кулинарията. “Ястията им са феноменални”, казва с усмивка тя. Като дете Ева непрекъснато се въртяла около майка си в кухнята и ѝ помагала в забъркването на вкусни кексчета и тортички.

“Имаме си семейна традиция - всеки уикенд си правим палачинки”, казва Пармакова. Затова и с техния аромат свързва детството си. Най-често тя ги намазва с шоколад, а по-рядко с мед и орехи.

Като по-малка била послушно дете и не правила поразии в кухнята, но по време на един от последните си кулинарни опити забравила котлона на печката включен. “Имах и още един случай, в който си изгорих ръката доста сериозно”, спомня си певицата.

През лятото най-обича свежи домати със сирене.

Все още не е успяла да опита пресните морски деликатеси това лято, защото не е имала възможност да отиде за по-дълго време на море. Следващата седмица обаче заминава на почивка в Гърция, а след това ще се отдаде на професионалните ангажименти, тъй като работи над нов проект, с който ще зарадва феновете си съвсем скоро.

В менюто ѝ не присъстват никакви плодове. “До 2-годишна непрекъснато съм яла плодове или поне така ми казват родителите ми. Изведнъж просто съм спряла, но се надявам да променя това скоро, защото те са полезни и е добре да присъстват в менюто ни”, казва певицата. В горещините обича да похапва сладолед, а любимият ѝ вкус е мента с шоколадови парченца. Не би отказала и вкусен шоколадов десерт.

От българската кухня любима ѝ е традиционната баница със сирене. Харесва още пълнени чушки, боб и освежаващия през лятото таратор. Обича да похапва и българското сирене, но се стреми да не прекалява с млечните продукти. Млякото например заменя с бадемово или кокосово.

От чуждестранната кухня любима ѝ е азиатската. “Подправките им са страхотни и много вкусни”, смята тя. Затова и е оборудвала кухнята си с някои от тях като къри например. Най-много обаче харесва черния пипер, защото може да го добавя към почти всяко ястие. Учудващо за самата нея, не е особено голям почитател на пикантната храна. “В нашата къща се яде много люто, аз съм единствената, която не обича”, смее се младата певица.

Въпреки че е в страхотна форма, не спазва хранителни режими. “Не ми се получава, а и смятам, че можеш да изглеждаш добре и без да се ограничаваш от всичко вкусно”, казва Пармакова.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА: ЛАЗАНЯ СЪС СОС БОЛОНЕЗЕ

Продукти:

моцарела

пармезан

кори за лазаня

За соса:

1 глава лук

2 дръжки селъри

1 морков

2 скилидки чесън

50-60 г ситно нарязан бекон

телешки бульон

2 кенчета домати

чаша вино (малка)

600 г кайма

малко розмарин

2 с. л. зехтин, 10 г масло

сол, зохор и черен пипер на вкус

щипка канела

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган на силна температура слагаме зехтин, масло, малко розмарин и бекон. Запържваме 2-3 минутки, докато омекне.

След това изсипваме нарязания на ситно лук и когато и той омекне, прибавяме моркова и селърито. След още 2 минути добавяме чесъна. Слагаме каймата, разбъркваме, докато стане на трохи. Наливаме виното и бульона, разтворен в чаша вода, както и доматите.

Овкусяваме със сол, захар и черен пипер по вкус. Моята малка тайна е, че слагам щипка канела. Оставяме да къкри на средна температура поне половин час.

Подреждаме лазанята, като слагаме от соса и малко моцарела на един от пластовете, не редим повече от три. Отгоре отново поръсваме настъргана моцарела. Завиваме съда с метално фолио. Печем 30 минути на 200 градуса. Махаме фолиото и допичаме, като поръсваме с пармезан, докато придобие златист цвят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи