Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рецепта за интересно поднесен красив десерт от сурови бадеми, фурми и летни плодове с дъх на кокос”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. сурови бадеми, 1/2 ч.ч. натурални фурми без костилки, щипка сол
За крема: 1 консерва пълномаслено кокосово мляко или кокосов крем (с ниско съдържание на гума гуар, охладени за 1 нощ), 1 с.л. кокосов нектар или кленов сироп, 1 ч.л. ванилов екстракт, плодове по избор за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе в блендер бадемите на брашно. Добавяме фурмите и солта. Отново блендираме за кратко, докато от сместа се оформи тесто. Разпределяме го равномерно по дъното и стените на формички, най-добре с падащо дъно. Прибираме ги в хладилник.
Изваждаме внимателно кокосовото мляко с лъжица. При охлаждането му в горната част на кутията се отделя кремът, а на дъното остава течността. Слагаме крема в купа и изливаме течността в отделен съд.
Добавяме нектара от кокосов орех или кленовия сироп и ваниловия екстракт към купата с крема и разбъркваме добре. С получената смес пълним бадемовите панички.
Оставяме ги в хладилник, за да се да стегнат, за поне 2 часа. Преди поднасяне гарнираме с плодове.