Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви леко зеленчуково ястие с азиатски привкус по идея и снимки на зет ми. Лесно се приготвя и е подходящо за сезона”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
3-4 чушки - зелени и червени
3-4 домата
3-4 картофа
150 мл сок от буркан с кисели краставички
1 глава чесън
зехтин
хималайска сол
по желание люта чушка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме нарязаните чушки и домати в уок тиган с малко зехтин на бавен огън до полуготовност.
Прибавяме нарязаните картофи. Захлупваме тигана с капака, за да се задушат и сварят с естествените сокове на доматите и чушките и кондензираната влага от капака.
Изчакваме течността да се изпари на 80%. Сипваме сока от киселите краставички. Прибавяме наситнения чесън.
Солим на вкус и по желание добавяме люта чушка. Връщаме капака и оставяме да къкри 5 минути, преди да свалим ястието от котлона.