Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за маслени бисквити с червени боровинки, които са страхотен избор за септемврийски десерт.
ПРОДУКТИ
1 яйце
125 г масло
100 г пудра захар
100 г червени боровинки
80 г сурови лешници
250 г брашно
2 ч.л. паста от шамфъстък
ванилия
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с миксер размекнатото масло и пудрата захар. Добавяме яйцето и разбиваме отново.
Прибавяме пастата от шамфъстък и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. Сипваме ванилията, щипка сол, боровинките и нарязаните на едро лешници.
Омесваме за кратко до получаване на меко тесто. Оформяме го на руло и го завиваме с прозрачно фолио. Оставяме да стегне в хладилник за около 2 часа или за 30 мин във фризер.
Нарязваме го на шайби и ги поставяме в тавичка върху кухненска хартия. Печем на 180 градуса за 10 мин. Оставяме бисквитите да стегнат за 2-3 минути в тавата и после ги прехвърляме върху решетка да изстинат. Колкото повече преседят, стават по-вкусни.