Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В момента пазарът изобилства от добре узрели сини сливи, затова ви предлагам красиви мъфини – розички, приготвени с тях”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 пакетчета ванилия
1 пакетче бакпулвер
2 ч.ч. брашно
8-9 сини сливи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, киселото мляко и ванилията. Пресяваме брашното с бакпулвера и на части го прибавяме към първата смес.
Изсипваме полученото кексово тесто във формички за мъфини, в които сме сложили хартиени капсули. То трябва да заема до около 2/3 от обема им.
Нарязваме на тънки резени сините сливи. Подреждаме ги отгоре на мъфините, стараейки се да имитират розички.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути, като проверяваме готовността със суха клечка.