Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам сладкиш с грозде и орехи, приготвен с кафява захар и черен шоколад”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1 ч.ч. бяло пшенично брашно, 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец, 1 пакет бакпулвер, 1/3 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 200 г ситно десертно грозде без семки, 1 шепа орехови ядки, 30 г черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чукваме яйцата и ги разбиваме със захарта. Малко по малко прибавяме 2 с.л. от бялото брашно, олиото и киселото мляко. Постепенно сипваме смесените с бакпулвера брашна, като разбъркваме енергично.
Прибавяме към получената еднородна смес гроздето и едро нарязаните орехи, като си оставяме от тях и за поръсване.
Добавяме накрая настъргания шоколад, разбъркваме и изсипваме сместа във форма, застлана с хартия за печене.
Поръсваме с останалите грозде и орехи и печем в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.