7 км опашка от тирове на ГКПП "Гюргево-Русе" на излизане от Румъния

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7723480 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Седемкилометрова опашка от тирове се е оформила на ГКПП Гюргево-Русе на излизане от Румъния, съобщава агенция Аджерпрес. Румънската гранична полиция посочва, че работи нормално, но има дни, в които се получава струпване на много камиони.

Според Териториалния инспекторат на гранична полиция Гюргево през последните 12 часа румънска територия са напуснали 460 тира, но има и дни, в които за 12 часа преминават 600 тежкотоварни камиона. Инспекторатът отбелязва, че в последно време трафикът през граничния пункт се е увеличил.

Според сайта на гранична полиция времето за чакане на границата на излизане от Румъния е 30 минути за камионите и около 10 минути за леките коли.

Аджерпрес съобщава, че опашката от тирове при граничния пункт е седем километра. Някои от шофьорите свирят нервно с клаксони, а други правят гимнастика, уморени от дългите часове шофиране.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко