Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Сицилиански специалитет, като в случая с плънката импровизирах според вкуса и наличните продукти. Идеални за парти хапки, лека вечеря, а защо не и за закуска”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
3 ч.ч. сварен ориз (овкусен със сол и черен пипер, 2 яйца, галета, мазнина за пържене
За плънката:
150 г бекон
1 ч.ч. царевица
1 ч.ч. грах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме бекона на малки кубчета. В купа ги объркваме заедно с царевицата и граха. Вземаме от ориза и го разстиламе върху намокрената си длан.
Слагаме от плънката, завиваме и оформяме топка, голяма колкото кайсия. Така процедираме и с останалия ориз и плънката.
Разбиваме в купичка яйцата, а в друга изсипваме галета. Готовите топки потапяме първо в разбитите яйца и после овалваме в галетата и пържим в нагорещена мазнина до златисто.
Обръщаме ги от всички страни, за да се изпържат равномерно и придобият желания загар. Изваждаме ги и ги оставяме върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервираме ги, докато още се топли.