
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Споделям за рубриката едно предястие по идея на моя колежка, което нарекох “Специалитетът на Рада”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
За 4 порции
15-20 гъби печурки
1 сурово сушен
суджук чоризо
1 суджук петрохан
200 г сирене
1 глава кромид лук
200 г кашкавал
50 г масло
сол
черен и червен едро смлян пипер
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме глинени или керамични съдове, за да приготвим ястието. В тях подреждаме предварително нарязаните суджуци.
Прибавяме към тях гъбите, сиренето и едро нарязан лук. Осоляваме на вкус продуктите. Прибавяме парченца масло и поръсваме с настъргания кашкавал.
Овкусяваме най-накрая продуктите с черен и червен пипер. Поставяме глинените или керамичните съдове във фурната.
Запичаме ги, докато се разтопи кашкавалът. Декорираме с магданоз и сервираме специалитета, докато е още топъл.