Пъстърва на фурна с дренки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7853859 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви рибно блюдо с чесън и дренки. След термична обработка червените есенни плодчета придават приятен сладникав, леко кисел до стипчив привкус на ястието”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

5-6 моркова, олио, 1 глава червен лук, 2-3 връзки пресен лук, 2 чушки, 5-6 домата, 3 пъстърви, брашно за овалване на рибите, 1 глава чесън, 1 шепа дренки, 1-2 лимона, 1 краставица, черен пипер и сол на вкус, листа коприва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме морковите на тънки кръгчета и ги нареждаме на ивици в намазнена тава. Между тях слагаме на ивичка наситнения лук. Нарязаните на едри ленти чушки нареждаме така, че да се застъпват. По същия начин редим филийките домати, посоляваме на вкус.

Почистваме рибите, като премахваме главите и опашките и осоляваме отвътре и отвън със смлян черен пипер и сол. Овалваме пъстървите в брашно, слагаме ги в тавата и ги шпиковаме с нарязаните скилидки чесън.

Редим отгоре кръгчета лук и парченца обезкостени дренки, резенчета лимон и краставица. Печем във фурна на 200 градуса.

Поднасяме на порции, аранжирани с пресни дренки, парченца лимон, краставица и задушени в подсолена вода копривени листенца.