
Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага една атрактивна и по-необичайна рецепта за кюфтенца с картофи на фурна.
ПРОДУКТИ
400 г кайма
праз или зелен лук
1/2 морков
800 г - 1 кг картофи
100 мл готварска сметана
2 с.л. доматено пюре
50 г кашкавал
олио
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица на вкус
няколко листа пресен босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме малко праз или зелен лук на ситно и настъргваме обелената половинка морков. Запържваме ги в малко мазнина, докато омекнат.
Смесваме ги с каймата, като овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оформяме малки кюфтенца от получената смес.
Обелените картофи нарязваме на шайби. Подреждаме кюфтенцата в намаслена тава, а между тях поставяме шайбите картофи.
Печем в умерена фурна за 15-20 мин. През това време смесваме сметаната, доматеното пюре, малко сол, щипка червен и черен пипер и 1 и 1/2 к.ч. вода.
Заливаме ястието с този сос и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем до златисто (около 20-25 мин). Поднасяме с нарязан на ситно пресен босилек.