
Приготвена с дресинг от мед и лимонов сок
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“За есенните обеди и вечери предлагам една по-различна салата, импровизация от блога на Светослава Димова. Чудесните снимки са дело на зет ми”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
За 4 порции: 250 г тиква, 250 г картофи, 2 ч.ч. дългозърнест кафяв ориз, 100 г грах, 1 глава червен лук, зехтин, фино смляна морска сол
За дресинга: 1/3 ч.ч. оризово олио, 2 с.л. лимонов сок, 1 с.л. мед, 1/4 връзка магданоз, сол на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме в съд с капак обелените и нарязани на кубчета тиква и картофи. Добавяме щедро количество зехтин, няколко щипки морска сол и разтръскваме добре.
Подреждаме ги в тава върху хартия за печене. Печем ги в загрята фурна на 190 градуса с вентилатор около 45 минути или докато апетитно покафенеят. Малко преди да са готови, добавяме нарязания на тънки шайби червен лук.
Смесваме олиото за дресинга с лимоновия сок, солта и меда. Добавяме накълцания магданоз и разбъркваме. Сварените в подсолена вода ориз и грах смесваме с 2/3 от дресинга.
Изсипваме ги в чинии за сервиране. Отгоре разпределяме тиквата с картофите и лука. Поливаме с останалия дресинг.