Зрял боб с чери домати

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7887729 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“В началото на коледния пост предлагам апетитно постно ястие - боб с чери домати и чушлета”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

500 г бял боб,

6 чорбаджийски

чушки,

1 червена чушка,

2 клонки чери

домати, 1/2 бутилка

доматен сок,

1 глава кромид лук,

1/2 ч.л. сода

бикарбонат,

2 с.л. брашно,

олио, джоджен,

девесил, червен

пипер и сол

на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сипваме боба в тенджера и добавяме вода, колкото да го покрие. След като заври, сипваме содата и оставяме да поври поне 3-4 минути.

Изхвърляме жълтата вода, измиваме боба и сипваме чиста. Прибавяме ситно нарязаните червена чушка и лук, както и няколко капки олио.

Оставяме да къкри на тих огън около 20 минути, след което добавяме разполовените чери домати, наситнените чорбаджийски чушки и доматения сок.

Изчакваме да поври и с тях, поръсваме с джоджен, девесил и сол. Когато бобът е напълно готов, правим запръжка от олио, брашно и червен пипер. Изсипваме я в ястието, оставяме да ври 5 минути и изключваме котлона.