Фритата със зеленчуци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7896847 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Фритата е вкусно ястие, което се приготвя бързо, лесно и без особени усилия. Тя е италианският омлет”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

8 броя яйца

1 тиквичка

2 моркова

150 г замразена царевица

150 г сирене

100 г кашкавал

100 мл прясно мляко

3 с.л. брашно

пресен магданоз

сол, черен и червен пипер, босилек на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме и измиваме тиквичката и морковите. С белачка за картофи нарязваме на тънки ленти тиквичката, а морковите режем с нож на тънки кръгчета. В подходящ тиган ги задушаваме с малко олио до омекване.

Чукваме в купа яйцата и ги разбиваме с телена бъркалка. Към тях добавяме натрошеното сирене, млякото, брашното, нарязания на ситно пресен магданоз и подправките на вкус. Разбъркваме отново.

Изсипваме в кръгла намаслена тавичка яйчената смес. Отгоре разпределяме тиквичката и морковите, поръсваме навсякъде с царевицата и нарязания на малки кубчета кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180-200 градуса до златист загар или до готовност. Поднасяме фритатата топла и нарязана на триъгълни парчета.